اسفند ۱۵, ۱۳۹۶
منابع مطلع بر این باورند که سید مهدی هاشمی، از موسسان سپاه اصفهان، و گروه عملیاتیاش از باغهای اطراف قهدریجان اصفهان برای شکنجه و سربهنیستکردن مخالفان سیاسی استفاده میکردند و پیکر آنها را نیز در همانجا در گودالهایی دفن میکردند.
محمد هوشی که در ۱۷ سالگی به اتهام عضویت در پیشگام دانشآموزی سازمان چریکهای فدایی خلق دستگیر شد و بیش از هفت سال در زندانهای مختلف اصفهان حبس کشیده است، در اینباره چنین شهادت میدهد:
«ما در اصفهان مفقودالاثر زیاد داشتیم. بچههایی که تیمهایی مثل تیم سید مهدی هاشمی میدزدیدند و اینا رو میبردند توی باغهایی نزدیک “قهدریجان”، همان جایی که بعد شد جزو اتهاماتش، و به طور وحشتناکی اینها رو شکنجه میکردند.
سید مهدی جزو موسسهای اصلی سپاه اصفهان بود و جزو نزدیکترین افراد به اصطلاح شبهنظامی. گروه سید مهدی اینا رو دزدید توی اصفهان و این پنج تا به فاصله تقریبا حدود سه سال، دوسال دزدیده شدند.
در طول سال ۶۰ قبل از اینکه سید مهدی به تهران منتقل شه و بره تو دفتر به اصطلاح مسئول حفاظت بشه، تیم سید مهدی یکی از سر تیمهای بازجوهای زندان اصفهان بود.
این تیم اطلاعاتی مسئول شناسایی بود. افراد عمده معروف مجاهدین، تشکیلات چپ کسایی که شناخته شده بودن. اونایی که زمان شاه زندان بودند و مردم میشناختنشون و وجههای داشتن اینا به طور کامل اینا رو شناسایی می کردن.
پنج تا برادرند تو اصفهان به اسم طاهریون این پنج تا از سال ۵۹ ناپدید شدند. اینجور که ما اون موقع سال ۵۹ بودیم. بچههای مجاهدین بودند. من برادر بزرگشون را میشناختم که محسن طاهریون بود. که معلم بود تو اصفهان و جزو تشکیلات معلمین مجاهدین بود. بعد تو یه کتابخونه “مشعل” بود اصفهان. یه کتابخونه قدیمیه تو اصفهان، کتابفروشیه یه مدتی اونجا کارهای فرهنگی و اینا با یه گروه نویسندهها کارهای فرهنگی میکرد. برادرهای دیگه، محمدرضا طاهریون، علی طاهریون، جمال طاهریون و محمدجعفر طاهریون.
اینا که من میگم پنج تان چون که مادرشون میرفت دم پزشک قانونی، جمال طاهریون و محمدجعفر طاهریون. مادرشون عکسهای اینا رو توی قاب گرفته بود. همه میشناختنش دم پزشک قانونی اصفهان، مادر طاهریون رو همه میشناختنند.
مادر طاهریون تا اونجایی که من یادمه تا سال ۶۷ که من از زندان آزاد شده بودم میدونم که همیشه میرفت دم پزشک قانونی و همین چند وقت پیشها فوت کردند. حدود سه، چهار، پنج سال پیش فوت کردند.
معلوم نیست کجان. نه رکوردی از زندان ازشون هست. نه تو زندان مثلا چون اصفهان اگر کسی رو میگرفتن یا تو بازداشتگاه سپاه بود یا تو بازداشتگاه سید علیخان بود یا زندان شهربانی بود. اگر باغ کاشفی میرفت اونایی بودن که از توی سپاه میفرستادنشون. این سه جا اگر شما رو میگرفتن، زندان اصفهان که نمیبردنت مستقیم چون باید از کانال سپاه میرفتی. میشد بازداشتگاه سید علیخان اونم باید از کانال سپاه میرفتی. هر کسی رو که میگرفتن و میبردن سپاه مرکزی که توی خیابان کمال اسماعیل بود اونجا پخششون میکردن تو بازداشتگاههای مختلف. از اینا هیچ رکوردی نیست.
ما با چند تا از بچههای آرمان مستضعفان که مال قهدریجان بودند تو زندان اصفهان که بودیم، صحبت میکردیم. اونها اون باغ و اینها رو میدونستند دقیقا کجاست. چون مال قهدریجان بود این سید مهدی.
شکنجه میکردن همونجا میکشتن. اونا یک سری چاه پیدا کردند توی اون باغ که بعد هم توی پرونده سید مهدی هست این قضیه. که جنازه پیدا کردند. سید مهدی یکی از مفاد اتهامهاش کشتن چند تا بسیجی بود. که توی باغ کشتن و بعد جنازشون رو انداخته بودند توی چاه. احتمال خیلی هست که جنازههای دیگهای باشه..»
پیشینه:
سید مهدی هاشمی، برادر داماد حسینعلی منتظری، قائممقام روحالله خمینی، رهبر جمهوری اسلامی بود. او پس از انقلاب مسئولیتهای متعددی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عهده داشت.
با جود اینکه در سال ۱۳۶۶ و همزمان با تشدید اختلافات بین رهبر وقت جمهوری اسلامی و قائممقام او، سید مهدی هاشمی به اتهام قتل چند نفر از مذهبیون بانفوذ پیش از انقلاب ۵۷ و دفن مخفیانه آنها در باغهای اطراف قهدریجان محاکمه و اعدام شد، در جریان این محاکمه هیچگاه به موضوع سربهنیستشدن مخالفان سیاسی جمهوری اسلامی اشاره نشد.
وی در سال ۱۳۶۵ به اتهام قتل آیتالله شمسآبادی و چند نفر دیگر در زمان شاه دستگیر و در سال ۱۳۶۶ و همزمان با تشدید اختلافات بین رهبر وقت جمهوری اسلامی و قائممقام او، محاکمه و اعدام شد. فیلمهای متعدد از اعترافات او و همچنین کشف جنازه برخی از کسانی که او به اتهام قتل آنها در نهایت در سال ۱۳۶۶ اعدام شد از تلویزیون جمهوری اسلامی پخش شده است. در این فیلمها، باغهایی اطراف قهدریجان نجفآباد نشان میدهند که جنازههایی در آنها خاک شدهاند.
در جریان این محاکمه هیچگاه به موضوع سربهنیستشدن مخالفان سیاسی جمهوری اسلامی توسط مهدی هاشمی و تیم عملیاتی وی در باغهای اطراف قهدریجان اشاره نشد.